Valmistus

Emalikilpi on yksilöllinen, säänkestävä ja klassisen tyylikäs tuote, jota voi hyödyntää monin eri tavoin esim. osoitteen merkitsemisessä, taloyhtiön nimeämisessä, ohjauskylteissä, merkkikylteissä, sisustuskylteissä, sukuvaakunoissa, hautakivissä, logokylteissä tai vaikkapa emaloimalla oman kuvan emalikilveksi. Emalikilpi kestää hyvin aikaa sukupolvelta toiselle. Jokainen emalikilpi valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti perinteistä, vuosisatojen käsityöperinnettä vaalien. Siksi se on myös toivottu ja yksilöllinen designlahja.

Emalikilven suunnittelussa on monia mahdollisuuksia: luo omasi peruskilpien vaihtoehtoja hyödyntämällä, suunnittele täysin yksilöllinen ja uudenlainen kilpi (erikoiskilpi) tai kerro meille ideasi niin autamme sinua toteuttamaan juuri sellaisen kilven kuin haluat!

Erikoiskilpiä suunnitellessa maksimikoko kilville on 140 x 85cm. Haluttaessa kuperaa muotoa (esim. Pyöreä kilpi tai kaksi vastakkain asetettavaa kilpeä), kilven maksimikorkeus sen keskeltä (kuperimmasta kohdasta) on 25 cm.

Emalikilpien tuotannosta

Emalikilpemme valmistetaan yhteistyössä Suomen toimistomme ja Keski-Euroopassa sijaitsevien tehtaiden kanssa. Toimistomme tekee tilatuista erikoiskilvistä asiakkaan toiveiden mukaiset grafiikat ja layoutit, jotka useimmiten hyväksytetään asiakkaalla toivotun lopputuloksen saavuttamiseksi. Peruskilpien mallistosta asiakas sen sijaan valitsee valmiin vaihtoehdon nettisivustojen vaihtoehtojen mukaisesti. Fontti-, väri-, kehys-, rei’itys- ja -muotovaihtoehdot antavat myös ns. peruskilvissä asiakkaalle mahdollisuuden yksilöllisen kilven suunnitteluun. Tehtaalla kilvet valmistetaan yksilöllisesti vuosisatojen käsityöperinnettä vaalien, monen eri vaiheen kautta. Painotekniikkaan käytetään kilvestä, fontista ja kuvasta riippuen silkkipainoa, keraamista siirtoa tai sabloonatekniikkaa. Jokainen väri emaloidaan ja poltetaan kilpeen erikseen. Kullakin käsityövaiheella on omat osaajansa, jotka huolehtivat työvaiheiden onnistumisesta.

Olemme vierailleet kunkin yhteistyökumppanimme luona tutustuen kunkin tehtaan erikoisosaamisen ja laatuun. Yhteistyökumppaneillemme on myönnetty mm. Laadunhallinnan sertifikaatit (CSN EN ISO 9001: 2001) korkeasta laadusta ja osaamisesta sekä perinteisen käsityötaidon yhdistämisestä moderniin teknologiaan.

Emaloinnin historia

Emaloinnin historian juuret ulottuvat jo antiikin ajoille, jolloin emalointia käytettiin Kaukoidän maissa (Japanissa, Intiassa ja Kiinassa) sekä Egyptissä jalokivivaikutelman luomiseen erilaisissa koristeissa. Emalointi kehittyi teknisesti suuren harppauksen Bysantin valtakunnan aikana, jolloin emalointia alettiin käyttää kiillepintana, nk. kaadettuna emalimassana. Metallipinnat ikäänkuin huuhdeltiin emalilla, jolloin pintaan syntyi kestävä emalipinnoitteinen kiille. Tämä tekninen askel rantautti emaloinnin myös Eurooppaan n. 400-600 jKr.

Yksi Euroopan vanhimmista, yhä säilyneistä, emaloinnin taidonnäytteistä liittyy Tšekin kruuninjalokiviin (St. Wenceslaw’s Crown) ja  Přemysl Otakar II:n koristeellisen ristiin.

Yhä tänäpäivänä, kuten vuosisatojen ajan, emalituotteen tunnusmerkkeinä pidetään tasalaatuisuutta ja tyylikkyyttä. Emalituotteen arvo on säilynyt hyvin vuosisatojen ajan osaltaan siksi, että se edustaa yhä yksilöllistä käsityötaidetta ja jokainen tuote tehdään ja tarkastetaan yksilönä läpi tuotannon kaikkien vaiheiden.